Дұрыс тамақтануды насихаттау » Страница 4 » СШ№2 Аспара
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 2-50-22
Есепші бөлімі:
+7(72632) 2-50-22
Нашар көрушілер
нұсқасы
№2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде  биология пәнінің мұғалімі Г. Альжанова 7 сынып оқушыларымен "Дұрыс тамақтану " айдары бойынша "Сіз таңғы асқа не іштіңіз?" тақырыбында ақпараттық сағат өткізді.
23
декабрь
2022
№2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде биология пәнінің
№2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде  биология пәнінің мұғалімі Г. Альжанова 7 сынып оқушыларымен "Дұрыс тамақтану " айдары бойынша "Сіз таңғы асқа не іштіңіз?" тақырыбында ақпараттық сағат өткізді. Таңғы ас күні бойы күш- қуат пен жігер беріп қана қоймай, есте сақтау мен зейінді жақсартуға мүмкіндік береді. Сондықтан, әрбір  күніңіз пайдалы таңғы астан бастау керектігін  естен шығармаған жөн!
#2 Аспара ЖОББМ 2 желтоқсан күні 7"А" және 7"Ә" сыныптары арасында сынып жетекшілері А.Орымбетова мен Ә.Нілдібаева  Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі тақырыбында ашық тәрбие сағатын өткізді.
02
декабрь
2022
#2 Аспара ЖОББМ 2 желтоқсан күні 7"А" және 7"Ә" сыныптары арасында
#2 Аспара ЖОББМ 2 желтоқсан күні 7"А" және 7"Ә" сыныптары арасында сынып жетекшілері А.Орымбетова мен Ә.Нілдібаева  Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі тақырыбында ашық тәрбие сағатын өткізді.  Мақсаты: 1. Дұрыс тамақтану туралы білімдерін жүйелеу.Тазалық гигиенасы туралы ережелерді қайталау. 2. Дұрыс тамақтана білуге тәрбиелеу. Тәрбие сағаты барысында оқушылар Пайдалы және зиянды тағамдар туралы ойларын ортаға салып, пікірлерін білдірді. Тәрбие сағаты соңында оқушыларға ұсынылған сауалнамаға ИӘ
"Тамақтану мәдениеті" тақырыбындағы тәрбие сағаты
18
ноябрь
2022
"Тамақтану мәдениеті" тақырыбындағы тәрбие сағаты
18 қараша күні  "Тамақтану мәдениеті "тақырыбында 3"Ә" сынып жетекшісі Н. Жунисова тәрбие сағатын өткізді. Тәрбие сағатында мектеп асханасына саяхат жасап, тамақтану барысында сақталуы тиіс мәдениет туралы ақпарат берді.  Дастарқан басындағы адамның өзін-өзі ұстау әдебі туралы сұрақтар қойылып, оқушы ойы тыңдалды.   Адамның ағзасына қажетті тағамдық заттардың ерекшелігін, оларды пайдаланудың тиімділігін түсіндірді.  Дұрыс тамақтанудың адам өміріндегі маңыздылығы туралы да айтылды.
"Тамақтану мәдениеті" тәрбие сағаты
16
ноябрь
2022
"Тамақтану мәдениеті" тәрбие сағаты
16 қараша күні"Тамақтану мәдениеті"тақырыбында 3"а" сынып жетекшісі Б.Тажиева тәрбие сағатын өткізді.Тәрбие сағатының мақсаты:Оқушыларға дұрыс тамақтану үшін,тамақтанудың гигиеналық ережелерін сақтау жолдарын түсіндіру,тамақтану мәдениетімен таныстырып,дұрыс тамақтану туралы түсініктерін кеңейту.Тәрбие сағатында  тақырып аясында өз ойларын ортаға салып,тиімді кері байланыс бере алды. Сонымен қатар, тәрбие сағатында оқушылар тамақ түрлерінің құндылығымен танысып,олардың адам ағзасына пайдас ымен
Ата-анамен жүргізілген сауалнама қорытындысы
28
октябрь
2022
Ата-анамен жүргізілген сауалнама қорытындысы
№2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 2022 жылдың 28 қазан күні әлеуметтік педагог Л.Көбелекова тамақтану сапасы бойынша ата-аналардан Гугл формасында жасалынған  сауалнама алды. Сауалнама нәтижесі бойынша мектептегі тамақтануды ұйымдастыру жүйесімен толық қанағаттанатындығы, ыстық тамақпен қамтамасыз ету тиімділігі 100%, тамақтану сапасына 100%, асхана қызметіне 100% көңілдері толатындығы анықталды. 
Ашық есік күні
28
октябрь
2022
Ашық есік күні
№2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 2022жылдың 28 қазан күні ыстық тамақпен қамтылған оқушылардың ата-аналарымен дұрыс тамақтануды насихаттау және тамақтану мәдениетін қалыптастыру барысында "Ашық есік" күні өткізілді. Әлеуметтік педагог Л.Көбелекова күнделікті тағам рационында қандай көкөністер түрлерін пайдаланатыны туралы ата-аналардан  сұрақ жауап алды. Мектеп медбикесі Р.Абдрахманова тамақ құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс екенін айтты. Мектеп психологы
#2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 2022 жылдың 28 қазан күні әлеуметтік педагог Л.Көбелекова тамақтану сапасы бойынша білім алушылардан сауалнама алды.
28
октябрь
2022
#2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 2022 жылдың 28 қазан
#2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 2022 жылдың 28 қазан күні әлеуметтік педагог Л.Көбелекова тамақтану сапасы бойынша білім алушылардан сауалнама алды. Сауалнама нәтижесі бойынша мектептегі тамақтануды ұйымдастыру жүйесімен толық қанағаттанатындықтары, ыстық тамақпен қамтамасыз ету тиімділігі 100%, тамақтану сапасына 100%, асхана қызметіне 100% көңілдері толатындығы анықталды.
#2Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 2022жылдың 28 қазан күні ыстық тамақпен қамтылған оқушылардың ата-аналарымен дұрыс тамақтануды насихаттау және тамақтану мәдениетін қалыптастыру барысында "Ашық есік" күні өткізілді.
28
октябрь
2022
#2Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 2022жылдың 28 қазан күні
#2Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 2022жылдың 28 қазан күні ыстық тамақпен қамтылған оқушылардың ата-аналарымен дұрыс тамақтануды насихаттау және тамақтану мәдениетін қалыптастыру барысында "Ашық есік" күні өткізілді. Әлеуметтік педагог Л.Көбелекова күнделікті тағам рационында қандай көкөністер түрлерін пайдаланатыны туралы ата-аналардан  сұрақ жауап алды. Мектеп медбикесі Р.Абдрахманова тамақ құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс екенін айтты. Мектеп психологы Б.Утеходжаева
Дұрыс тамақтану ережелері
27
октябрь
2022
Дұрыс тамақтану ережелері
27 қазан күні  "Дұрыс тамақтану ережелері "тақырыбында 5 "Ә" сыныбының жетекшісі Г. Альжанова  тәрбие сағатын өткізді. Тәрбие сағатының мақсаты: Оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен таныстырып, денсаулық құндылығы, дұрыс тамақтану туралы түсініктерін кеңейту . Адамның ағзасына қажетті тағамдық заттардың ерекшелігін, денсаулықтың адам өміріндегі маңызын түсіндіру үшін түрлі тапсырмалар берілген тәрбие сағаты, оқушылардың дұрыс тамақтануды насихаттау тұжырымымен аяқталды. Тәрбие сағатында
"Дәрумендер" сайысы
07
октябрь
2022
"Дәрумендер" сайысы
Дұрыс тамақтану және тамақтану мәдениетін қалыптастыру мақсатында 7 қазан күні 5-6 сыныптар арасында "Дәрумендер" сайыс сабағы өтілді. Сайыстан сабақ барысында оқушылар адам денсаулығына дәрумендердің тигізетін пайдасы, жеміс- жидек, көкөністердің қандай дәрумендерге бай екендігі туралы мәліметтер алды. Сайыс сабақты ұйымдастырған көркем еңбек пәнінің мұғалімдері С. Малдыбаева мен А. Касимова 3 кезеңде қызықты тапсырмалар берді.  Нәтижесінде, 5а сынып 1- орын, 6а сынып 2- орын, 5ә-6ә сыныптары