Мектептік тамақтандыру » Страница 59 » СШ№2 Аспара
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 2-50-22
Есепші бөлімі:
+7(72632) 2-50-22
Нашар көрушілер
нұсқасы
Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі
08
октябрь
2021
Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі
«Дұрыс тамақтану – денсаулық кепілі» Әрине, қазіргі заманда ғалымдар, онымен қоса түрлі диетолог мамандар дұрыс тамақтану жолдарын жалпы ел арасында таратып жатыр. Неге? Себебі, жоғарыда айтылғандай дұрыс тамақтану – денсаулықты сақтаудың тағы бір айырылмас қағидасы болып табылады. №2 «Аспара» ЖОББМ-тің 5 «Ә» сыныбында дәл осы тақырыпта қазан айының 7-сі күні сынып жетекші Масагутова Дамира Газизуллаевна тәрбие сағатын өткізді. Дұрыс тамақтанудың адам өміріне пайдасын назарға ала отырып,
Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі
07
октябрь
2021
Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі
7 қазан күні 5а сыныбында сынып жетекшісі Ж. Мұратбаеваның ұйымдастыруымен "Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі"  тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді. Тәрбие сағатында "Үстел басындағы мәдени мінез-құлық ережесі денсаулыққа қалай әсер етеді ?" деген проблемалық сұрақ төңірегінде оқушы ойын ортаға салудан басталып, асқа, дұрыс тамақтануға байланысты нақыл сөздердің мағынасы талқыланды. Топқа бөлінген оқушылар тақырып аясында түсінгендерін бірлесе қорғады.
" Адам ағзасына зиянды тағамдар туралы не білеміз ?"
29
сентябрь
2021
" Адам ағзасына зиянды тағамдар туралы не білеміз ?"
Адамзат денсаулығын сақтаудың басты шарты – дұрыс тамақтану. Сондықтан тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн. Оқушыларға дұрыс тамақтанудың маңызы мен адам ағзасына зиянды тағамдардың әсерін түсіндіру мақсатында 29 қыркүйек күні " Адам ағзасына зиянды тағамдар туралы не білеміз ?" деген  тақырыпта ойталқы жүргізілді. Ойталқыға қатысқан 8- сынып оқушылары тақырып аясында білетіндерін ортаға салып, пікір білдірді. Медбике Р. Абдрахманова дұрыс тамақтанудың маңызы туралы әңгіме жүргізді. Әлеуметтік
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысының қорытындысы
15
сентябрь
2021
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысының
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу үшін бракераж комиссиясы 5 қазан күні мектеп асханасына тексеріс жүргізді. Тексеру барысында тамақ өнімдерінің сапасына, күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі, жұмыс кестесінің сақталуы, ауыз су режимінің сақталуы, дайын өнімнің сапасы, тағамдарды үлестіру желісі, асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі, жинау мүкәммалының сақталу мен асхананың санитарлық жай-күйі қаралды. Тексеру нәтижесінде, ауыз су режимінің сақталуына
Ыстық тамақпен қамтылу жұмысы
09
сентябрь
2021
Ыстық тамақпен қамтылу жұмысы
#2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 9 қыркүйектен бастап "ҚР Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 25 тамыз 2021 жылғы #36 қаулысының 2-қосымшасындағы талаптар сақтала отырып ,білім алушыларды бір мезгіл ыстық тамақпен қамту басталды.Ыстық тамақпен 23 білім алушы  қамтылады.Талапқа сәйкес бір мезетте оқушылардың 30%-ы асханаға кіреді,кесте жасалып бекітілді.Тамақтану арасында 40 минуттық үзілісте асханада дезинфекциялық жұмыстары жүруде 
Рекомендации   по осуществлению мониторинга   комиссиями по мониторингу качества питания  (бракеражных комиссий)
02
сентябрь
2021
Рекомендации по осуществлению мониторинга комиссиями по
Рекомендации  по осуществлению мониторинга  комиссиями по мониторингу качества питания (бракеражных комиссий)     Задачами комиссии по мониторингу качества питания являются контроль за:  - организацией работы на пищеблоке , в столовой ; -  качеством продуктов питания , условиями их транспортировки, доставки, разгрузки, хранения; - сроками реализации продуктов;  - качеством приготовления пищи; - соответствием пищи физиологическим потребностям детей в основных пищевых веществах; - соблюдением